Istorie

prepelix 2000

-Trecut-

Prepelix apare pentru prima dată în Germania pe data de 15 octombrie 1998.
Această versiune a jocului este creată pentru cunoscutul brand Johnny Walker sub numele de “Virtuelle Moorhuhnjagd”. Campania offline, desfășurată în baruri selecte prin promotori cu laptopuri, înregistrează un succes cu mult peste așteptări.

Dezvoltarea unei versiuni radical îmbunătățite a jocului inițial devine sarcina echipei Phenomedia România. Noul produs este lansat în august 2000 pe piața europeană sub numele “Moorhuhn 2 – vânătoarea merge mai departe”.
În luna decembrie a aceluiași an, echipa Phenomedia România decide să lanseze și în țara noastră o versiune autohtonă a jocului, sub denumirea de Prepelix.

Jocul este contractat de Connex în iunie 2001, drept vector de reclamă. În același an, versiunea internațională Moorhuhn rula, conform Mediafax, “pe circa 67% din calculatoare din Europa Centrală”. Mediafax mai titra și că “produsul intern brut al Germaniei scăzuse cu 1 miliard de mărci în anul 2000, din cauza utilizării jocului în firme”.

Prepelix nu a făcut excepție de la trend în România și în Republica Moldova devenind primul joc viral local.

banner_prepelix2

-Prezent-

Pentru nostalgici, dar şi pentru cei care vor să se relaxeze cu un joc amuzant, haioasele prepeliţe îşi fac din nou apariţia după 18 ani, îndemnându-te să-ţi foloseşti talentul pentru a le vâna şi a doborî recorduri.

PREPELIX revine cu o grafică modernă şi funcţionalităţi adaptate la noile tehnologii. Jocul este disponibil pentru telefonul mobil al fiecărui utilizator şi poate fi jucat în varianta PANO (360°) sau VR (folosind o pereche de ochelari cardboard).

Este un joc pentru toate vârstele şi oricine poate deveni vânător de prepeliţe, atât timp cât are peste 5 ani, vârsta minimă recomandată. Are o dificultate mică spre medie, dar un grad de distracţie foarte ridicat. În afară de confruntarea directă cu prepeliţele, vânătorii trebuie să mai descopere şi alte obiecte sau acţiuni ce le vor aduce puncte în plus si îi vor ajuta să cucerească primul loc în tabela de scor globală, acolo unde concureaz cu toţi jucătorii de PREPELIX PANO şi PREPELIX VR.

O variantă demo joc PREPELIX este disponibilă în mod gratuit: LINK pentru oricine vrea să revadă sau să cunoască curajoasele prepeliţe. Iar vânătorii care vor mai mult pot avea acces full la cele două versiuni ale jocului, dacă le cumpară din GooglePlay sau AppStore.